ЛЮДМИЛА ДМИТРІВНА ЧЕКАЛЕНКО

Персональний сайт Людмили Чекаленко

Блог
Меню сайту
Форма входу

Пошук
Календар
«  Лютий 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 77
Друзі сайту
ДУ "Інститут всесвітньої історії НАН України"

КНУ імені Тараса Шевченка
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Вітаю Вас, Гість · RSS 04.05.2024, 10:51

Головна » 2017 » Лютий » 09
Переглядів: 390 | Додав: Lyudmyla_D_Chekalenko | Дата: 09.02.2017 | Коментарі (0)

 

 

ПОСТАТЬ ЄВГЕНА ЧИКАЛЕНКА В НАШІЙ ІСТОРІЇ

Професор Людмила Д. Чекаленко, завідувач кафедри зовнішньої політики  і дипломатії Дипломатичної академії України при МЗС України, доктор політичних наук

 

Анотація

Стаття присвячена Євгену Чикаленко. Простежуючи життєвий шлях видатної особистості, відкриваємо і для себе нові обрії натхнення, пошуків, знань. Україні потрібне осмислення того, що сталося і що діється, Україні необхідно дати належну оцінку всього, що відбулося. Україні, безпосередньо громадянам нашої держави, необхідно усвідомити де ми, і що ми. Автор має надію, що ознайомлення з думками Євгена Чикаленка допоможе нам віднайти себе.

Ключові слова: Євген Харлампійович Чикаленко, особистість, за радянським кліше «націоналіст», відданий син укра ... Читати далі »

Переглядів: 1527 | Додав: Lyudmyla_D_Chekalenko | Дата: 09.02.2017 | Коментарі (0)

Людмила Чекаленко

Національна безпека України: система реалізації

Світова система безпеки, в якій ми живемо, формувалася упродовж кількох століть. Чи відрізняється POST-П-WAR від тієї безпекової схеми, що діє нині?

Схема безпеки міжнародних відносин, що відповідала геополітичним інтересам СРСР і США, впроваджувала біполярне існування, формувала два ідеологічно протилежних табори, дві ідеології і подібно-протилежні економічні схеми. Такий стан розподілу сил зберігався до початку ХХІ століття. На зміну біполярності прийшла однополярність, яка в силу об'єктивних і суб'єктивних факторів модернізувалася на перехідну ланку поліполярного світу.

Оскільки іншої схеми існування людством поки що не вироблено, застарілу систему міжнародної безпеки і нині значними зусиллями утримують на плаву, хоча її тіснять нові тенденції і сучасні реалії мно ... Читати далі »

Переглядів: 468 | Додав: Lyudmyla_D_Chekalenko | Дата: 09.02.2017 | Коментарі (0)

Чекаленко Людмила Дмитрівна,
д.політ.н., професор, завідувач
кафедри зовнішньої політики і
дипломатії Дипломатичної академії
України МЗС України

 

ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНІ ВИКЛИКИ УКРАЇНІ

 

Територіальна цілісність і непорушність кордонів

Українсько-російський кордон. Важливим напрямом зовнішньополітичної діяльності сучасної України є захист державних кордонів. При цьому слід зауважити: якщо кордони із західними сусідами України – Польщею, Угорщиною, тодішньою Чехословаччиною, Румунією – були встановлені і практично врегульовані за часів існування СРСР, то питання кордонів між країнами пострадянського простору — Російською Федерацією, Республікою Білорусь, Республікою Молдова &mdas ... Читати далі »

Переглядів: 425 | Додав: Lyudmyla_D_Chekalenko | Дата: 09.02.2017 | Коментарі (0)

Copyright Artur Boiko © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz